Que el canvi climàtic és un gran problema, és un fet innegable. Tal volta, es tracta del problema més greu al qual mai s’ha enfrontat la humanitat. I el nostre poble no es queda darrere. Observem les seues conseqüències al nostre dia a dia, mostra d’això es reflecteix en els nombrosos rècords de temperatures, el patiment dels nostres camps, les plagues de mosquits i l’amenaça d’espècies invasores entre altres. Per això, el passat 25 de Juliol es va aprovar per unanimitat al ple de l’Ajuntament la declaració d’emergència climàtica al nostre poble. Des de la nostra formació, volem donar les gràcies a tots els partits polítics per la seua responsabilitat i per donar suport a aquesta declaració institucional. Es hora de que tots ens posicionem i contraataquem junts davant aquesta gran amenaça.

La lluita contra el canvi climàtic és part fonamental de l’ADN de Més Nules, i ho hem demostrat en l’anterior legislatura amb el nostre company Jaume, i en anterioritat, amb Pedro. Des de Més Nules, no anem a permetre que aquesta declaració siga un paper banyat més. No anem a permetre que siga un postureig de cara a l’electorat. Per que aquesta és una de les nostres grans línies roges i anem a vigilar molt de prop per assegurar el seu compliment íntegre. I per demostrar el nostre compromís, proposem que Nules avance en mobilitat sostenible millorant el transport públic, fomentant l’ús del carril bici i els vehicles elèctrics. Apostem per promoure les energies renovables i perquè els nostres edificis públics es nodreixen únicament d’aquest tipus d’energies. Fomentant el reciclatge,  introduint contenidors de recollida selectiva en aquelles zones del poble que no en disposen. Augmentar les zones verdes al nostre poble, i no únicament com una mesura contra la crisi climàtica, si no com una mesura de salut pública i de millora a la nostra qualitat de vida. Apostant clarament per la naturalització dels nostres espais urbans i escolars.

Aquestes son algunes de les mesures que proposem perquè el poble puga avançar cap a models més sostenibles. Però l’eficàcia d’aquestes polítiques no sols depèn de les formacions polítiques o de les institucions, depenen de gran part de la ciutadania. I és en aquest punt on tenim que fer autocrítica i realitzar un canvi real. Per que el gran problema al qual ens enfrontem no és el CO2, ni la desforestació, ni la contaminació, és el nostre model vida. Un model vida que ens ha portat fins aquest mateix punt. De la nostra ma depèn que el nostre poble puga adaptar-se, fent de la crisi climàtica una oportunitat  per avançar. De tu depèn quin camí escollir.

Article publicat al Crònica d’agost 2019 del grup municipal MésNules – Compromís Municipal.