La legislatura passada es van recuperar del Magatzem Municipal quatre cabuts. En 2017 van ser batejats amb els noms de Joanet (drac), Xotximet (llop), Tomeu (arlequí) i Popeye en la I Trobada de Cabuts de Nules, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Nules i l’Associació Cultural la Corretjola. Durant els dos últims anys, aquests cabuts han eixit a les Festes de Nules, a la Fira de Sant Xotxim, a la Cavalcada de Reis Mags de Mascarell i a la Nit dels Farolets de la Platja de Nules, a banda de recórrer diferents trobades de Cabuts de pobles veïns, com la Vilavella, Borriana, Artana, Almassora i Castelló, entre altres.

Als Cabuts ja existents s’ha sumat aquest any el Gegant Gilabert, batejat durant la Festa per la Llengua del passat 6 d’abril. Tant el gegant, realitzat gràcies a la Regidoria de Cultura dirigida per Ramón Canut, com els Cabuts, poden seguir visitant-se actualment als baixos de l’antic edifici de l’Ajuntament.

Des de Compromís per Nules, esperem i desitgem que el nou equip de govern seguisca mantenint vives les tradicions i el Gegant i els Cabuts puguen continuar passejant-se pels carrers de Nules els pròxims anys.